tisdag 30 oktober 2007

Höst

Med blandade känslor sätter jag idag, för första gången på fem månader, på mig strumpor och riktiga skor. På natten har jag snabbt fått gå från "i med täcket i påslakanet" till en extra filt. Snart är det mjukisbyxor och fleecetröja som gäller. Det är officiellt höst i Málaga.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det bådar inte gott...ska det bli kallt nu när jag ska kvista förbi...

/Malin

Liisa sa...

Ja, visst känns det konstigt att överge linnen och sandaler och sommarklänningar;-) Det känns liksom konstigt när man inte har gått i annat i fem månader ...

Här i Granada brukar ju höstkylan kommma tidigare, även om vi har haft en ovanligt mild och vacker höst i år, vi hade temperaturer över 24 grader till för bara ett par veckor sedan förutom några störtregn. Men nu är det snart dags för "nordicos" i påslakanen här, och tjocka myspyjamasen.

Jag bor en bit upp i bergen på drygt 900 meters höjd, så här snöar det till och med på vintrarna ibland. Det är faktiskt mysigt (och så tycker man att det är jätteexotiskt fast man ju är uppvuxen med snö, lustigt;-)! Vi har öppen spis, så det är jättemysigt att kura ihop sig med en varm colacao eller ännu hellre lite rödvin/glögg;-)

Carin sa...

Malin: äsch, oroa dig inte, det är mest svalt på natten. Men man har ju blivit lite spanjoliserad... :-)

Liisa: Gud så mysigt det låter med öppen spis och varm choklad och snö på bergstopparna! Jag såg på vädret at det skulle bli mellan 4 och 20 grader i Granada så skillnaderna är ju minst sagt ganska stora, typ som mellan skånsk sommar och skånsk vinter, på en och samma dag! :-)

Liisa sa...

Ja, det är helt extrema temperaturskillnader på en och samma dag, och mellan dag och natt. Folk blir förkylda stup i kvarten, inte att undra på. Man får plocka av och på sig kläder om vartannat, helt otroligt ..! Vädret ändras ju så otroligt snabbt här i bergen också, från ena stunden till den andra blåser det upp värsta stormen eller börjar störtregna, och just temperaturskillnaderna mellan dag ocn natt är ju väldigt stora. På sommaren är det däremot perfekt, eftersom vi ju kan ha 40 plus här på dagarna, men på kvällarna svalkar det jätteskönt.

Öppen spis är en klar mysfaktor;-)

Carin sa...

Liisa: Jag var i Granada en sommardag förra året, vi var på Alhambar och det var 40 grader varmt, inte att rekommendera... men vi hade väldigt trevlig ändå! Framför allt på kvällen när temperaturen sjönk till ca 18 grader. På natten körde vi hem till Málaga och när vi kom fram klockan 3 var det 35 grader värmt här!