söndag 18 februari 2007

Baños Arabes

Det var inte meningen att vi skulle till O2 Wellness Centre, och nu blir det inga fler besök där. Så det så. När vi kom dit i går var spa-anläggningen trasig... Så efter att ha köpt badmössa och nya badskor och sprungit omkring på stan med våra ryggsäckar och illusioner om en oerhört sund eftermiddag, slutade det för andra lördagen i rad med att vi snopna och ilskna fick lämna stället. Fortfarande torra och smutsiga.

Så vi begav oss i stället till Baños Arabes. Lite dyrare, 24 euro, men värt varenda cent. Det är så enkelt och samtidigt så sagolikt. Som i Tusen och en natt. Araberna visste vad de gjorde på sin tid. Vilken lugnande, meditativ effekt vattnet har på vårt sinne.

Under tre timmar låg vi på varma hällar och öste oss med omväxlande varmt och kallt vatten. Badet består av tre rum, svagt upplysta av bland annat sterinljus, med rinnande vatten i olika temperaturer och uppvärmda stenhällar. Du börjar i det innersta och varmaste, där öppnar sig porerna och du tvättar dig med ljuvligt doftande naturtvålar. Vi valde en gjord på grönt te.

Besöket avslutades en våning upp, där vi njöt en kopp te, utfläkta på mjuka madrasser, och avslappnande musik.
Och vi klev ut på gatan, rosiga om kinderna, avstressade och med kraft att erövra världen.

Läs min artikel om Baños Arabes i Sydkusten.

Inga kommentarer: