söndag 4 mars 2007

Bikinipremiär


Det har varit ovanligt varmt den senaste veckan. Som allt väder nu för tiden. Extremt på ett håll eller annat. Idag åkte bikinin på och de bleka benen exponerades för solen och de andra solbadande Málagaborna.

Vi kom inte till stranden förrän klockan fyra men under nästan en timme var temperaturen helt perfekt. Sedan blev det lite kyligt och t-shirten åkte på. Läste bok, småpratade och spanade in handduksgrannarna: en rödbränd tjej med sin pojkvän, troligen inte spanjorska, de bränner sig aldrig, några pussande par, det obligatoriska pojkgänget som praktiserar bakåtvolter medan tjejerna tittar på och jag är helt säker på att någon till slut ska bryta nacken, och fyra storbystade och stormagade spanska kvinnor i sina bästa år, topless och med en stor kanna gazpacho.

Att vintern är både kortare och varmare här minskar inte glädjen över att våren och sommaren är på väg. Det är underbart att det är varmt igen! Men lyckan grusas lite av vetskapen att det inte är som det ska. Det ska inte vara strandväder i början av mars. Inte ens i Málaga.

Inga kommentarer: